Podporte nás

TEST: Dámsky cyklobatoh Amplifi Trail 20 women

3.5.2018

Batoh je neoddeliteľnou súčasťou každého nášho výjazdu, verný spoločník na cestách, vždy pripravený vyraziť za dobrodružstvom. A keď nastal čas na výmenu, v jednom sme mali jasno - potrebujeme nejaký univerzálny batoh, dostatočne veľký na celodenný trip, letné prespávačky na horách a pritom dostatočne ľahký aj na krátke výjazdy!

Voľba nakoniec padla na menej známu značku Amplifi, ktorá nás okrem iného, zaujala aj svojou filozofiou:

 Chceme tvoriť výrobky, ktoré prekonávajú očakávania, ohromujú svojimi vlastnosťami a výborne vyzerajú – nie produkty, kvality ktorých prezentujú celebrity v reklamách, či rôzne marketingové nezmysly. Všetko čo vyvinieme je testované, prerobené, znovu testované, schválené a nakoniec dodané pre vás všetkých, aby ste mohli vyraziť do kopcov a užívať si traily. 

Ďalším dôvodom "prečo Amplifi" bol aj fakt, že v ich ponuke sú aj batohy špeciálne určené pre ženy! Žiadne hybridy, ktoré musia sedieť každému. A preto najbližšie mesiace, ba možno aj roky, budem jazdiť s novým modrozeleným krásavcom s prozaickým označením - Trail Woman.

Ženská špecifikácia spočíva hlavne v tom, že batoh je ľahší /váži len 890 gramov/ a vyznačuje sa špeciálnou konštrukciou ramenných popruhov, tvarovaných pre ženy. Popruhy, v snahe batoh čo najviac odľahčiť a zabezpečiť vetranie, sú vyrobené čiastočne zo silikónovej sieťoviny. Batoh sedí na chrbte naozaj dobre, má podlhovastý, skôr užší tvar a aj keď nie je plne naložený, nemám pocit, že by ma pri jazde zbytočne nadskakoval, alebo mi prekážal. S dĺžkou 52 cm pri mojej výške 170 cm zaberá podstatnú časť chrbta - teda aj bez chrániča plní, aspoň čiastočne, aj ochrannú funkciu.

Chrbtový systém 

Použitý materiál je fakt ľahký, ale nie subtílny, takže sa o batoh nemusím veľmi báť - a tým sme sa dostali k chrbtovému systému. Baby, určite mi dáte za pravdu, že vyštverať sa na kopec a hore si vegetiť s mokrým chrbom nie je nič príjemné. Amplifi sa tento neduh snažil vyriešiť ergonomicky tvarovaným chrbtovým panelom TRIPL3 Flow System.

Ako už s názvu vyplýva, je to trojcestný ventilačný systém v podobe polstrovaných výbežkov zo šesťhrannej sieťoviny, tiahnucich sa po celej dĺžke batohu. V praxi sa tým mala zredukovať kontaktná plocha batohu s chrbtom a zabezpečit vetranie okolo chrbtice. Trocha to pomohlo a tričko už nie je mokré celé, ale fľaky potu vyzerajú ako koľajnice rýchlika Bratislava - Košice :)

Amplifi Trail 20 women pôsobí na pohľad, že je veľmi malý, ale 20 litrov spoľahlivo pohltí všetko potrebné. Vrátane spacáku, karimatky, náhradného oblečenia a jedla pri prespávačke na horách...

Vnútorné priestory batohu sú prispôsobené potrebám cyklistov - priehradky na náradie, duše, tyčinky a podobne ukýva pomerne veľký predný oddiel. V hlavnej komore potom nájdete ešte jedno vrecko so zipsom, ideálne na uloženie okuliarov, alebo telefónu.

Zadná časť hlavnej komory je venovaná priehradkám na hydrovak, vývod na hadičku sa dá umiestniť na pravú či ľavú stranu podľa osobnej preferencie. Treba ale upozorniť, že hydrovak nie je súčasťou batohu, rovnako ako chránič chrbtice SAS TEC SCA-450, ktorý má svoje miesto pripravené pod hydrovakom.

Najväčším prekvapením sú bočné popruhy, ktoré nie sú riešené klasicky na zacvaknutie, ale plastovým háčikom sa zachytia do látkového uška. Chce to trocha cviku, ale celkom dobre sa dajú použiť aj na uchytenie prilby - hoci na to prioritne slúži sieťovina, umiestnená v prednej časti batohu.

Bočné vrecká sú dostatočne veľké, aby sa do nich zmestili aj chrániče, alebo ultralight bunda. Osobne ma najviac potešila integrovaná pláštenka, keďže v minulosti sa mi ju podarilo pár krát nechať doma, a potom to ukrývajúc sa pod stromom ľutovať. To už teraz nehrozí. Samozrejmosťou je nastaviteľný hrudný popruh a rovnako tak bedrový s dvomi zipsovými vreckami s miestom na pár tyčiniek. 

Charakter človeka ale aj diela vytvárajú detaily. Výber tkaniny, umiestnenie vreciek, silikónových lemov až po zipsy. V tom všetkom Amplifi dominuje. Za mňa veľká spokojnosť! 

Technické údaje:

- výška: 52 cm - šírka: 26 cm - hĺbka: 16 cm  - objem: 20 litrov - hmotnosť: 890 g

Páčilo sa nám:

+ Ľahký
+ Univerzálny batoh
+ Kvalitné materiály

Dalo by sa zlepšiť:

- vyššia cena
- chýbajúci hydrovak

Páčil sa ti článok? pošli ho do sveta

Zdieľať na Facebooku Zdieľať na Twitteri