Podporte nás

St.Moritz - sprievodca MTB Švajčiarskom

Švajčiarsko Švajčiarsko
Naše hodnotenie 8/10
12.6.2018

Druhou lokalitou, ktorú sme po Davose navštívili /report z Davosu čítaj TU/ bola obľúbená dovolenková destinácia hollywoodskych celebrít - Svätý Moritz.

Bajkerov citeľne ubudlo, poľavila aj obtiažnosť trailov, ale zábava tu nadobudla nový rozmer. Krásne jednoduché flow traily založené na dychberúcich panorámach! To je to, o čo tu frčí. Veď jedinečnú kombináciu pohľadov na zasnežené 4-tisícovky s dominantnou Piz Bernina a dúhovo modrými horskými jazerami, môže Moritzu závidieť nejedno stredisko...

Na cestovaní je najlepšie, že keď sa ráno zobudíš, si voľný. Máš pred sebou len jedny dvere a jednu cestu - von!

Raňajky sme si dali na parkovisku pri lanovke, nechali sa vyviezť na Piz Nair /3056 m n.m./ a až potom pochopili - na aké krásne miesto sme sa dostali. A to sme zatiaľ vôbec nejazdili!

Schlattein downhill

Tento trail, začína priamo pri soche kozorožca - st.morickej ikony. Z diaľky to vyzerá ako pohodička, nenápadne sa tváriaci úzky chodník - ale to, čo vyzeralo ako rovina, je sakra ostrý trejl. Droliaci sa podklad a strmé zrázy, kde ťa berú závraty len pri pozrení sa dole. Máš rád výzvy? Tak choď do toho!

Jazda na vlnách /flow traily/

WM Flow TrailFoppettas a Corviglia Flow Trail - zábava, flow a skvelý výhľad sú tri spoločné menovatele týchto chodníkov.

Kamene, korene, skvelé zjazdy, všadeprítomné elektrické ploty, panorámy a prítulné zvieratá - Trais Fluors, to chceš. Minúť by ste rozhodne nemali ani ďalšiu lahôdku - Suvretta trail, v katalógoch označovaný ako "snový singletrail" a to predovšetkým vďaka nádherným scenériám - kvôli ktorým sme donútení niekoľkokrát zastaviť na povinné fotenie. Hory a ľadovce, ktoré nás obklopujú sme si hneď zamilovali... keď sa pozeráme dole - do veľkej diaľky, kde nakoniec panoráma splýva s trblietavým slnečným jasom a modrou oblohou, je to proste nádhera.

Jazdenia je tu na týždeň, ak nie aj na viac a to sme vôbec nestihli Bernina Express - 53 km dlhú trasu začínajúcu v Pontresine, alebo 72 km dlhú Bahnen tour Engadin St.Moritz so 6400 výškovými metrami zjazdu.

Ubytovanie

Zajímavou alternatívou pre ubytovanie sú napr. mládežnické ubytovne Swiss Youth HostelsNázov je trochu mätúci, ale ubytovať se tu môže každý bez ohľadu na vek. Našim útočiskom sa na pár dní stal Pontresina Youth Hostel ležiaci na úpätí Piz Berniny.

 Ubytujte sa minimálne na jednu noc v niektorom z viac ako 100 hotelov a cestovanie budete mať už v cene - miestna doprava a až 13 kabínových a sedačkových lanoviek vďaka karte Mountain Railways all-inclusive. Vďaka nej si užite aj vyhlásenú mtb chuťovku - Bernina Express. 

My sme mali na St.Moritz len dva dni a to je na stredisko takého formátu sakra málo. Tak si pozrite aspoň fotky...

Páčil sa ti článok? pošli ho do sveta

Zdieľať na Facebooku Zdieľať na Twitteri
Zona Zero - pyrenejský klenot Zona Zero - pyrenejský klenot

Zona Zero - pyrenejský klenot

Courmayeur - ako chutia traily na talianskej strane Mont Blancu? Courmayeur - ako chutia traily na talianskej strane Mont Blancu?

Courmayeur - ako chutia traily na talianskej strane Mont Blancu?

Aosta - Nirvana pod najvyššími horami Európy Aosta - Nirvana pod najvyššími horami Európy

Aosta - Nirvana pod najvyššími horami Európy