Podporte nás

Saint-Luc - sprievodca MTB Švajčiarskom

Švajčiarsko Švajčiarsko
Naše hodnotenie 6/10
23.9.2018

Už 14 dní sa flákáme po Alpách, päť stredísk má otlačené dezény našich kolies, ale domov sa nám akosi nechce. Všetko sa raz musí skončiť a tak mobilizujeme posledné zvyšky síl na záverečný výpad...

Počasie stále drží, z Crans - Montany len prekročíme údolie a razom sme v ďalšom stredisku, Saint - Lucu vo Val d'Anniviers.

Z ospalej dedinky Vercorin sa vyvezieme najprv na 2331 metrov vysoký kopec Crêt du Midi, aby sme vzápätí uháňali kamenistým chodníkom medzi čučoriedkami na ďalší, legendami opradený trail - "The Brazilian". Meno sedí dokonale, pred nami sa otvára úplne iný svet. Pripadáme si ako niekde v Stredozemi, spojenie vysokých zubatých hôr a pustej prérie je jednoducho magické. Malá desiata na najvyššom mieste dňa, Col de Cou / 2522 m / a už to pôjde len dole.

Legendárny trail - The Brazilian

Na obzore ľadom pokryté horské masívy, pred nami otvorený hrebeň. Kamene ustrelujú spod kolies, ani nestíhame sledovať kulisu okolo. Potom sa chodník schová do lesa, kľučkujeme medzi urastenými stromami, ale to je nič v porovnaní so spodnou časťou!

Ak je "The Brazilian" pre niečo legendou, je to pre spodný, zhruba štvorkilometový úsek. Čistá radosť, počujem ako za mnou Dašena piští blahom. 2267 výškových metrov zjazdu, na to si musíme ťapnúť!

Ráno sa prebudíme pod štvortisícovkami, ktorým dominuje štvrtá najvyššia hora Európy - Weisshorn. Len ten dážď, valiaci sa z oblohy to tak nejako kazí. Máme v pláne ešte jednu poriadne ťažkú ​​chuťovku, na ktorej to ale za mokra nebude zadarmo. Na úvod teda skúšame šťastie v miestnom bikeparku. Po pár jazdách sme úplne premočený a špinaví až za ušami. V tomto lejaku to nemá cenu, počkáme do zajtra, potom sa uvidí.

 Všetci návštevníci, ktorí sa ubytujú v Anniviers, dostanú návštevnícku kartu Pass Anniviers Liberté, s ktorou majú zdarma miestne lanovky a autobusovú dopravu + vstup na rôzne atrakcie a ďalšie výhody.

Ale keď takto na konci augusta začne pršať, sú to väčšinou dni, ktoré na hory prinášajú jeseň. A tak ráno balíme veci a naše švajčiarske dobrodružstvo je na konci...

Páčil sa ti článok? pošli ho do sveta

Zdieľať na Facebooku Zdieľať na Twitteri
Zona Zero - pyrenejský klenot Zona Zero - pyrenejský klenot

Zona Zero - pyrenejský klenot

Courmayeur - ako chutia traily na talianskej strane Mont Blancu? Courmayeur - ako chutia traily na talianskej strane Mont Blancu?

Courmayeur - ako chutia traily na talianskej strane Mont Blancu?

Aosta - Nirvana pod najvyššími horami Európy Aosta - Nirvana pod najvyššími horami Európy

Aosta - Nirvana pod najvyššími horami Európy