Podporte nás

Tajpan - najnebezpečnejší had sveta aj v Malej Fatre

Slovensko Slovensko
Naše hodnotenie 6/10
25.7.2016

O Lúčanskej Malej Fatre bolo snáď všetko napísané už tisíckrát a opakovať sa je zbytočné. Je slovenská stálica a bajkerov baví už dlhé roky. Tak isto traily pomenované po hadoch sú v Malej Fatre klasika. Anakonda, Vretenica, Python a Červík /no dobre, toto nie je had, tvar je ale podobný/ sa ale na Tajpana nechytajú. Teda aspoň čo sa mena týka. Veď Tajpan je najnebezpečnejší had sveta, lebo na rozdiel od veľkej väčšiny jedovatých hadov pri vyplašení neuteká, no prudko zaútočí a s rýchlou frekvenciou dokáže uštipnúť niekoľkokrát za sebou.

Prečo trail dostal práve takéto meno pochopíte až po prejdení. My sme trail išli po miernom daždi a narovinu hovorím, niektoré úseky boli o hubu. Kamene a korene, inak v pohode prejazdné, kĺzali ako hovado a ešte zvyšovali obtiažnosť. Ale aj zábavnosť. Veď balancovať na hrane jazdeckých schopností je vždy viac, ako jazdiť traily s prstom v nose.

Posledná vec - Tajpan je vrstevnica a treba na ňom šlapať. Niekedy viac, niekedy menej. Dosť pripomínal napr. Maríkovské traildorado, z ktoré sme pred časom spravili aj video  POZERAJ TU

Alebo aj rychlebský Wales. Možno by si ešte zaslúžil úpravu niekoľkých úsekov, ktoré budú aj pri lepších podmienkach len ťažko prejazdné, ale inak je to trail z kategórie "oplatí sa vyskúšať"...tak neseď doma a vyraz!  

Páčil sa ti článok? pošli ho do sveta

Zdieľať na Facebooku Zdieľať na Twitteri
Zona Zero - pyrenejský klenot Zona Zero - pyrenejský klenot

Zona Zero - pyrenejský klenot

Courmayeur - ako chutia traily na talianskej strane Mont Blancu? Courmayeur - ako chutia traily na talianskej strane Mont Blancu?

Courmayeur - ako chutia traily na talianskej strane Mont Blancu?

Aosta - Nirvana pod najvyššími horami Európy Aosta - Nirvana pod najvyššími horami Európy

Aosta - Nirvana pod najvyššími horami Európy