Podporte nás

NARODENINOVÝ ŠPECIÁL: 5 najlepších trailov, ktoré sme kedy išli

24.11.2018

Nechce sa to ani veriť, ale je to tak - projekt Mountain Lovers funguje už 5 rokov! Za tú dobu sme dezény našich kolies otlačili do množstva trailov a keď už oslavujeme jubileum, rozhodli sme sa, že zalovíme v pamäti a zostavíme rebríček trailov, na ktoré najradšej spomíname. Vybrať iba 5 trailov nebolo ľahké, niektoré boli jasné, niekde sme váhali, alebo sa dohadovali. 

Takže, bez dlhých kecov, toto je výber piatich najlepších / najpamätnejších trailov ktoré sme kedy išli! 

Pussycat trail /Bikepark Krvavec, Slovinsko/

Jeden z dôvodov, prečo sme zostali zo Slovinska totálne paf. 9 kilometrov s veľmi prírodným charakterom s množstvom koreňov, kameňov a zo striktne klesajúcim profilom. Muci, ako domáci Pussycat volajú, ponúka neskutočnú porciu zjazdových metrov, je skvelo postavený, rýchly a hlavne strašne baví. Nepreženiem ak poviem, že je to jeden z najlepších trailov, ak nie vôbec najlepší trail, aký sme kedy išli!

K2 trail /La Thuile, Taliansko/

Kokos, kde to sme? V Kanade, v Nórsku alebo v Alpách. Takéto nejaké pocity navodzuje K2 trail, zaradený aj ako jedna z rýchlostných skúšiek EWS, ktoré sa tento rok v La Thuile konalo. Neskutočné prostredie plné veľkých balvanov a prudkých zjazdov nás dostalo. Preto nesmie tento trail v rebríčku chýbať...  

Hiline trail /Sedona, USA/

Keby existoval teleport a mohol by som si vybrať jeden trail v USA, bola by to práve arizonská Hiline. Po dojazde som okamžite vedel, že ho chcem ísť ešte raz a že kvôli tomu obetujem ďalšie plány na zvyšok dňa. Príjemné stúpanie a potom 5,2 kilometra toho najlepšieho zjazdu, ktorý si dokážete predstaviť. Po obrovských pieskovcových kameňoch, kolmo dole, len sa nebáť a pustiť to. Najhoršie je, že mám z tohto trailu len jednu jedinú fotku - proste som odmietol zastaviť! Ale mám video, z celej cesty po USA by mohlo byť online asi okolo Vianoc ;) 

Kionia trail + Vournes trail /Machairas, Cyprus/

Opäť nás dostala kombinácia prostredia a kvalít trailu - chvíľu si pripadáme ako v pralese a chvíľu ako v Afrike. Úzký chodník je zdrojom neutíchajúcej zábavy, snažíme sa krotiť vášne, čo sa mi veľmi nedarí, preto som sa v závere - pobláznený adrenalínom, vyváľal v prachu. Pár škrabancov a modrina na riti za tú srandu ale rozhodne stáli.

Asi v polovici trailu Kionia sa nenápadne oddeľuje ďalší trail - Vournes. Je viac surový, drsný, s občasnými prekvapeniami, keď treba z plnej rýchlosti brzdiť do prudkých zošupov. Toto nie je žiadna turistická cestička, ale čistokrvné nakopané enduro - presne tak, ako to máme radi. 

Porcupine Rim trail /Moab, USA/

Dva americké traily v rebríčku? Všetky traily z roka 2018? Ále, no tááák... a čo máme robiť keď boli top? Porcupine Rim Trail je súčasť legendárnej Whole Enchilady. 54 kilometrová "prasačina" poskladaná zo štyroch totálne odlišných častí. Začínaš v 3400 metroch nad morom na alpínskych lúkach a končíš vo vyprahnutej púšti. Nám sa najviac páčil záverečný - Porcupine Rim trail. Technický, exponovaný s výhľadmi na kaňon rieky Colorado. Bola by škoda, keby sme ho nespomenuli... 

Tak, to sú oni. Nech už sú vaše preferencie akékoľvek, jedno mi môžete veriť - ak zablúdite na ktorýkoľvek z týchto trailov, ľutovať nebudete! A prečo nie je vo výbere žiadny trail zo Slovenska? Lebo pre Slovensko pripravujeme samostatný článok - TOP 5 TRAILOV SLOVENSKA ;)

PS: Traily, ktoré sme ešte zvažovali zaradiť do zoznamu sú: Raham trail /Izrael/ alebo Plaine Morte - Sion /Švajčiarsko/ alebo Deno + Need for speed /Bulharsko/

Páčil sa ti článok? pošli ho do sveta

Zdieľať na Facebooku Zdieľať na Twitteri
Zona Zero - pyrenejský klenot Zona Zero - pyrenejský klenot

Zona Zero - pyrenejský klenot

Courmayeur - ako chutia traily na talianskej strane Mont Blancu? Courmayeur - ako chutia traily na talianskej strane Mont Blancu?

Courmayeur - ako chutia traily na talianskej strane Mont Blancu?

Aosta - Nirvana pod najvyššími horami Európy Aosta - Nirvana pod najvyššími horami Európy

Aosta - Nirvana pod najvyššími horami Európy