Podporte nás

Bikepark Krvavec - traily, ktoré nás očarili

Slovinsko Slovinsko
Naše hodnotenie 9/10
7.1.2019

 KrvaVEC - tá ruka, nie ten, čo robí rap...

Predposlednou zastávkou na tripe po Slovinsku, po SočiBikeparku Javornik a Vipavskej doline bol jeden z najväčších slovinských bikeparkov - Bikepark Krvavec.

Leží v Kamnicko-Savinských Alpách, len 25 km od Ľubľany a je skvelým príkladom toho, ako sa dá skĺbiť turistika, cyklistika a priestor pre rodiny s deťmi na jednom mieste, aby nikto tomu druhému nevadil. Myslím, že nič podobné sme nevideli ani v Alpách a tam sú na tieto veci experti. Nechcem o tom písať veľa, ale atrakcie pre deti boli také skvelé, že aj my s Dašenou sme nimi vyplnili hodnú chvíľu medzi jazdením. Od "zrkadlového bludiska", cez custom hudobné nástroje, lezeckú stenu, až po adrenalínové šmýkalky.

Plusom sú aj dosť netradičné otváracie hodiny, lanovka je počas hlavnej sezóny v prevádzke od 9tej až do 19tej hodiny, v utorok a štvrtok dokonca až do 20tej! 

Zabudni na flow traily

Dnes veľmi populárne flow traily tu nájdete len ako súčasť "Bambino trailu" určeného hlavne deťom a začiatočníkom. Pri zvyšku stavili na podložie s množstvom koreňov a kameňov a na prírodný charakter. A urobili dobre. Čo dobre, výborne! Keby to bolo len dobre, trail "Pussycat" by sa nikdy nedostal do nášho výberu 5 NAJLEPŠÍCH TRAILOV, KTORÉ SME KEDY IŠLI

A čo nás na ňom tak zaujalo? Je skvelo postavený, rýchly a hlavne strašne baví. V tomto roku bol otvorený "Jezerce trail", ktorý funguje ako akýsi "prepojovák". Vzniklo tak kombo, ktoré má 10.5 km s výrazne klesajúcim profilom. Je tu síce jeden stále nedokončený úsek po asfalte a zvážnici, ale aj tak sa bavíme o poriadnej porcii zjazdových metrov. Dať ho celý, na našupu bez zastávok, vyžaduje o dosť lepšiu kondičku ako máme my, ale určite nepreženiem ak poviem, že sa jedná o jeden z najlepších trailov, ak nie vôbec najlepší trail, aký sme kedy išli!

Každý rok nový trail

Bikepark vznikol v roku 2015 a drží tradíciu, že každý rok sa rozrastie o novú lajnu. Úplne prvým trailom, ktorý spustil lavínu pozitívnych ohlasov bol "Rock'N'Flow". Meno dokonale vystihlo, čo vás na 5 km čaká - kamene a flow. Množstvo kameňov. Množstvo koreňov. A k tomu skoky, dropy a strmé úseky, kde sa ti rozbúcha srdce kadenciou miznúcej vodky na ruskej svadbe...

Po úvodnej pasáži plnej kamenňov nastúpi flow. Znova použijem otrepané - výšku kopca nenahradíš ničím. Keď trail klesá z 1500 metrov do 650 a nemusíš sa krotiť ani obmedzovať priestorom, dajú sa natrasovať veľké veci. A presne taká je "flow" časť - veľká, masívna. Chalani čo majú toto na svedomí, fakt vedia, čo robia.

Jediná výtka ide smerom k cene bikepasu - 26 € za celodenný lístok, je za dva plnohodnotné traily, akokoľvek skvelé, pomerne dosť... 

Páčil sa ti článok? pošli ho do sveta

Zdieľať na Facebooku Zdieľať na Twitteri
Zona Zero - pyrenejský klenot Zona Zero - pyrenejský klenot

Zona Zero - pyrenejský klenot

Courmayeur - ako chutia traily na talianskej strane Mont Blancu? Courmayeur - ako chutia traily na talianskej strane Mont Blancu?

Courmayeur - ako chutia traily na talianskej strane Mont Blancu?

Aosta - Nirvana pod najvyššími horami Európy Aosta - Nirvana pod najvyššími horami Európy

Aosta - Nirvana pod najvyššími horami Európy