Podporte nás

Najlepšie momenty roku 2019

31.12.2019

Letí to, neskutočne. Ako púštny piesok hnaný vetrom. Len teraz sme sa chystali na prvý, januárový výlet, a už je tu zasa čas na rekapituláciu. Poďme sa teda spolu pozrieť, aký bol pre nás rok 2019... 

Španielsko

V posledných rokoch si na Vianoce, namiesto nezmyslov, zvykneme kupovať zážitky. Respektíve letenky, ktoré nás za tými zážitkami zoberú. V roku 2019 to bola letenka do Španielskej Malagy. 

Pred 10 rokmi o Malage počul len málokto a dnes? Dnes sa jedná o jednu z najvyhľadávanejších mtb destinácii na svete! 

Keď už sme ale boli v Španielsku, vybrali sme sa pozrieť aj ďalšie dve lokality - Granadu a Sierra de los Filabres. V posledne menovanej sme sa na chvíľu pozreli aj do budúcnosti - Vic & Einat z mountainbikingspain.com sú ako my dvaja, povedzme o takých 30 rokov. Sú na dôchodku, ale stále jazdia traily a chuť do života im rozhodne nechýba...

Na apríl sme už mali kúpenú ďalšiu letenku, do Indie, ale nakoniec sme ju stornovali. Prečo? Kvôli tomu, že do našich životov vstúpil “Sépiák”. Felda Gusto doslúžila a bol čas pohnúť sa ďalej a splniť si dlhoročný sen o dodávke. 

Toskánsko

Po pár mesiacoch používania môžeme zodpovedne prehlásiť, že MTB v kombinácii s VANLIFE je proste NAJVIAC! Presvedčili sme sa o tom hneď na prvom výlete po Toskánsku.

Veľa ľudí si Toskánsko nespája s mtb, skôr s vinicami a olivovými hájmi. Ale pobrežie Tyrhénskeho mora ponúka také isté jazdenie, ak nie lepšie, ako známejšie Finale Ligure. 

My sme si vybrali tri lokality - Massa Marittima, Punta Ala a Sestri Levante. Výhľadov si moc neužijete, ale zato trailov viac ako dosť. A všetky sú pomerne prísne, aj to, čo je označené modrou farbou, má úseky, ktoré vedia potrápiť.

A na spiatočnej ceste sme si strihli ešte Lago di Garda. Počuli sme o ňom veľa, ale nemali osobnú skúsenosť. Po dvoch dňoch jazdenia už vieme vo co go. Kamene, všade samé kamene...

Východ Slovenska

Ani tento rok sme nezanevreli na Slovensko a vybrali sa na, toľko odkladaný, trip po východe Slovenska.

Trailov je tu roztrúsených neúrekom a k tomu to čaro a nezameniteľná atmosféra. A tiež kvalita mtb lokalít z roka na rok prudko stúpa. Košice, Branisko, Cyklostopy v Starej Ľubovni. Lechnica, Mine Trails v Rožňave. Parádna mozaika, ktorá nás utvrdila v tom, že MTB dovolenka na východe Slovenska je dobrý nápad!

Škandinávia

A potom prišlo leto a my sme vyrazili do Škandinávie.

Päť týždňov sme si užívali divočinu, kempovanie a samozrejme traily za polárnym kruhom.

Zistili sme, že Nórsko má neuveriteľné hory! Že sú definitívne jedny z najkrajších, aké sme kedy videli. Že nás ohúril aj ten obrovský otvorený priestor! Predstavte si, že stovky kilometrov okolo vás nie je nič len lesy, že na cestách stretávate viac sobov ako áut a večer pri pukotajúcom ohni naberá pocit "ľudskej malosti" úplne nový význam. Bomba!

Jeseň

Na jeseň sme dohnali všetko, čo sme cez rok nestihli. Boli sme jazdiť v Poľsku, v Nízkych aj Vysokých Tatrách, v Rakúsku a v Slovinsku. 

Žiadne naháňanie, nech sa vám nový rok vlní v pohodovom rytme. Veľa emócií a dobrých chvíľ! Toto a ešte viac všetkým bajkerom dobrej vôle želajú Juro + Dašena ❤

Páčil sa ti článok? pošli ho do sveta

Zdieľať na Facebooku Zdieľať na Twitteri
Zona Zero - pyrenejský klenot Zona Zero - pyrenejský klenot

Zona Zero - pyrenejský klenot

Courmayeur - ako chutia traily na talianskej strane Mont Blancu? Courmayeur - ako chutia traily na talianskej strane Mont Blancu?

Courmayeur - ako chutia traily na talianskej strane Mont Blancu?

Aosta - Nirvana pod najvyššími horami Európy Aosta - Nirvana pod najvyššími horami Európy

Aosta - Nirvana pod najvyššími horami Európy